התמכרות לאוננות

אוננות היא חלק בלתי נפרד מהיצר המיני הבריא שלנו, אלא שבמהלך ההתמכרות שלנו חווינו מין כמשהו כפייתי. הרגשנו שאנו נדחפים לאוננות על ידי כח בלתי נשלט, במקום לבחור מתי לעשות כן. לרובינו הייתה תחושה שהאוננות שימש לא בכדי לספק צרכים מיניים "בריאים", אלא כדי לברוח מהמציאות, להתמודד עם חרדה, או עם הרגשה שלא רצינו הכיר בה כמו שעמום, או צורך להעביר את הזמן. יכולנו להעביר פרקי זמן ארוכים מאוד במעין טקס סודי במהלכו התנתקנו מאחרים ומתחושה אמיתית של עצמינו. לא משנה כמה השתמשנו באוננות, היה נדמה שזה מאגר בלתי נדלה של ריגוש ותחושה של שליטה, בין אם אמיתית או לא.

התמכרות לאוננות היא נושא שלא קל לדבר עליו

אוננות היא לא נושא שיחה סביב ארוחת הערב, וסביר להניח שגם לא עם האנשים הקרובים אלינו ביותר. העולם הפנימי שלנו, כמו גם ההתמכרות לאוננות עצמה היא משהו שניתן לדבר עליו עם חברי הקבוצה. עצם הדיבור על הנושא, מעלה לפני השטח את גודל הבעיה, וכן את ההצלחה של רבים מאיתנו בהתמודדות איתה. לרבים מאיתנו בקבוצה, התפנו שעות רבות הודות לתהליך ההחלמה שהם והן עוברים, ולו רק בזכות עצם הדיבור על הנושא. אנחנו לומדים אחד מנסיונו של השני על דרכים להתמודד עם מה שעל פניו נראה כמעט בלתי אפשרי.

איך מגיעים למצב של אוננות בריאה?

נדגיש בשלב זה, שעבור כל אחד מאיתנו החלמה נראית אחרת וזה בולט במיוחד בנושא של התמכרות לאוננות. בחברותא תוכלו למצוא אינספור סיפורים אישיים. 

האם אני מכור\ה לאוננות?

רק את.ה יכול לענות על שאלה זו, מוזמנים.ות לצפות בסרטון ולעיין בשאלות מטה

עוד שאלות? מוזמנים.ות להשאיר פרטים ונחזור אליכם!

מה זה אס-איי-איי?

אס-איי-איי היא קבוצת תמיכה של גברים ונשים עבורם מין הפך לבעיה. חברי אס-איי-איי עוזרים אחד לשני להימנע משימוש מוגזם במין, כל אחד והגדרת התמכרותו. התכנית מבוססת על עזרה הדדית ופתיחות. החברותא הישראלית היא חלק מקבוצות נוספות הפועלות ברחבי העולם. קבוצות מקוונות רבות קיימות באנגלית ובשפות נוספות, חלקן מפורטות בעמוד הבא: https://saaisrael.com/about/saa-world-sites.

מה קורה בפגישת אס-איי-איי?

פגישות נערכות באופן פיזי או בזום. כל פגישה מעט שונה מאחרת שכן לחברי הקבוצה יש חופש ליצור מבנה המשרת את הקבוצה הספציפית. ברב הפגישות יתקיימו הפעילויות הבאות:

  • יובאו קטעי קריאה קצרים הנותנים השראה ו\או מפרטים על חוויותיהם של משתתפי התוכנית
  • חברים יצהירו על תקופות בהן התמודדו בהצלחה עם התמכרותם ואף יקבלו מחיאות כפיים וציוני דרך סמליים
  • רוב הפגישה מוקדש לשיתוף של החברים השונים מניסיונם בדרך החיים החדשה, בהתמודדות שלהם, בהצלחות ובכשלונות.
  • הפגישות בישראל מתקיימות בשפה העברית ואורכן בין שעה לכשעה וחצי.

האם יש דרישות קבלה?

לא. אס-איי-איי פתוחה לכל אדם מכל גיל, גזע, מין, זהות מינית, דת, אמונה או מעמד חברתי. הדרישה היחידה היא הרצון של המשתתפ\ת להפסיק עם התנהגות מינית אובססיבית. יצוין, כי ההגדרה נעשית באופן אישי בלבד. יש שוני גדול מאוד בין ההתמודדויות של המשתתפים השונים.

מי הם החברים באס-איי-איי?

כל אדם שמצהיר שהוא כזה ומגיע לפגישות. בחברותא שלנו יש מקום לכולם מכל הגילאים ומכל הרקעים. נשים, גברים, דתיים, חילוניים, הומוסקסואלים, לסביות, טרנס וכו'. למעשה, כוחה של הקבוצה היא הגיוון שבה.

האם הפגישות בתשלום?

ההשתתפות בפגישות אס-איי-איי אינה עולה דבר. בכל פגישה מועברת בקשה לתרומה צנועה לצורך עצם קיום הפגישה – מנוי זום, שכירות, כיבוד קל.

האם גם מי שלא בטוח שהוא מכור למין יכול לבוא?

בהחלט. אנו מזמינים גם את מי שלא בטוח שיש לו בעיה לבוא, לשמוע ולהחליט עבור עצמו אם הוא מכור.

האם באס-איי-איי יש אנשי מקצוע?

אס-איי-איי היא קבוצת תמיכה שמבוססת על עזרת מכור למכור. אין אצלנו אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, רופאים וכד'. אנחנו פועלים על מנת ליידע את הקהילה הטיפולית על קיומנו שכן רבים מאיתנו נעזרים בקבוצות יחד עם טיפול פרטני או כל טיפול אחר.

היכן מתקיימות פגישות אס-איי-איי?

מידע על מיקום הפגישות, היום והשעה בה הן מתקיימות ניתן לקבל ברשימת הפגישות באתר זה ובקו המידע.

האם צריך להירשם או להודיע לפני שבאים?

ממש לא, כל שצריך הוא להגיע. יחד עם זאת, על מנת לשמור על אנונימיות ופרטיות חברי הקבוצה, מצטרפים לשיחות הזום יתבקשו להציג את עצמם ולציין את שמם הפרטי.

למה הכוונה במושג ׳אנונימיים׳?

אנונימיות באס-איי-איי משמעותה שמבחינת התכנית אין זה משנה מה הרקע שלך, אופי השימוש במין, מה מצבך הכלכלי או מה הגיל שלך. הדבר שמאחד אותנו היא בעיית ההתמכרות למין, וכיצד אנו יכולים לעזור זה לזה להימנע משימוש במין ולחיות דרך חיים חדשה. בנוסף, אנונימיות משמעותה חשאיות, כלומר אנו מקפידים על דיסקרטיות לגבי זהות החברים ולגבי הנאמר בקבוצות.

האם אס-איי-איי זה ארגון דתי?

לא, אנו מגדירים עצמנו כתוכנית רוחנית. ככזאת אנו ממליצים לכל חבר למצוא את התפיסות וההגדרות של רוחניות המתאימים לו. בפגישות אס-איי-איי, ובשנים עשר הצעדים יופיע הרבה פעמים המושג אלוהים- אך הוא מושג הפתוח להבנה האינדיבידואלית החופשית של כל חבר. ישנם חברים באס-איי-איי מכל דת שהיא וגם חסרי דת לחלוטין.